Behandling av pigment och pigmentfläckar med laser

BEHANDLING AV PIGMENTFLÄCKAR MED LASER

Fläckar så som pigmentfläckar och solfläckar är ofta kosmetiskt störande och önskvärt att ta bort. Med den senaste lasertekniken behandlar vi effektivt fläckar, så att du slipper störa dig på dem.

Fläckar i ansiktet och på kroppen uppstår lätt genetiskt eller på grund av solen. Förutsatt att fläckarna är godartade är de inte farliga och de går effektivt att ta bort med laser. Eftersom det finns en risk att vissa hudfläckar är elakartade är det viktigt att du får en konsultation på en läkarledd hudmottagning, som hos oss, innan din behandling.

Behandling av pigment och pigmentfläckar med laser

Pris

Om det är första gången du kommer till oss för laserbehandling inleder vi med en hudkonsultation där vi tillsammans tar fram en behandlingsplan. Konsultationen kostar 900kr som enskilt besök. Påbörjas behandlingen under samma besökstillfälle drar vi av kostnaden för konsultation.

.

Enstaka fläckar (upp till 5st): 1.500kr per behandling

Flera fläckar i ansiktet – tex. på näsa eller kinder: 3.125kr per behandling och område

Flera fläckar i ansiktet – tex. på näsa och kinder: 3.750kr per behandling

Hur fungerar det?

Pigmentfläckar kan uppstå genetiskt eller av yttre påfrestningar och går att behandla med laser. Lasern behandlar pigmentfläckar genom att skjuta ut ett ljus som skapar värme och gör att pigmenten ljusnar och blir mindre synliga. Vår laser Excel V+ är den senaste generationens laserteknologi som levererar högre energi vid större område och kortare pulsvaraktighet, vilket ger dig ett bättre resultat på kortare tid och färre behandlingar.

Behandlingen

Inför varje behandling gör vi en noggrann koll av området vi skall behandla och tar fram en personlig behandlingsplan. Om behandlingen önskas påbörjas vid samma besökstillfälle börjar vi med att rengöra huden. Själva behandlingen är tidseffektiv och sker genom att vi för ett munstycke över huden. En varm känsla uppstår under behandlingen. Vår laser Excel V+ har ett inbyggt kylningssystem som vi ställer in efter din hud, som konsekvent kyler före, under och efter varje puls. Det ger en effektiv, men ändå bekväm, säker och trygg behandling.

Effekter

+ Pigmentfläckar och pigmentförändringar
+ Solskador
+ Fräknar

Resultat

Resultatet efter varje behandling är individuellt och sker gradvis. För varje behandling blir pigmenten ljusare. Huden kommer också att kännas mjukare och får mer lyster.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan det uppstå en lätt rodnad som avtar efter någon till några timmar. Ibland uppstår även svullnader, som också försvinner efter något dygn. Pigmentfläckar antar övergående en mörkare färg innan de bleknar. Vi rekommenderar att du undviker solexponering i minst 4 veckor efter varje behandling.